I Heard it through the Grapevine
12 februari 2017 - Tanunda, Australië
Na de Duitse dag van gisteren, rijden we vandaag naar de Barossa Valley. Een prachtige wijnstreek zo’n 60 km ten noordoosten van Adelaide. Veel van de grote Australische wijnhuizen hebben hier hun wijnkelders. Ook hier zie je de Duitse invloeden weer terug. Veel Duitse wijnboeren hebben zich een aantal generaties geleden hier gevestigd. We logeren vandaag in Tanunda, een dorp in het hart van de Barossa. De Barossa is niet alleen vanwege de wijnen vermaard, ook de lokale producten als groentes, vlees, vruchten zijn van hoge kwaliteit en dat merk je aan de vele restaurants in Tanunda. Ook is het brouwen van lokaal bier de laatste jaren enorm toegenomen. En laat nou in Tanunda de “Barossa Brewery” gevestigd zijn! Onze camping staat tegenover de ingang van de brouwerij. Erg handig!
Zoals het hier in Australië gewoon is geniet je op zondag van een heerlijk ontbijt. En wij gaan daar geen verandering in brengen. In een gezellig restaurantje hebben we ons de poached and scrabbled eggs laten smaken. Nadat we tegen de traditie in de was gedaan hebben was het tijd voor een middagdutje. Om 15:30 uur (een 5 in de klok) hebben we de wandeling naar de Barossa Brewery gestart en om 15:35 uur kon de proeverij starten. Een klein snackie ernaast (geen Captain Hahn’s Bratwurst), livemuziek op de achtergrond en het spijt ons om te zeggen, maar ook vandaag is het weer genieten.
Zo de proeverij is achter de rug en de terugweg duurde 2 minuten langer maar we zitten weer voor de camper in het zonnetje. Vanavond staat er weer een heerlijke curry Madras van kokkie Mike op het menu.
Morgen gaan we op de fiets de Barossa verder ontdekken.
Cheers Mate
Liefs, Margo